Горещините в Гърция продължават

Към момента горещите вълни на територията на Гърция все още продължават с пълна сила. Метереолози прогнозират, че температурите ще се покачат до 45 градуса, особено в южната част на страната този уикенд. В Северна Гърция се очакват температури до 40 градуса. Егейските острови ще регистрират температури над 38 градуса.

Има голяма опасност продължителните горещини да предизвикат много горски пожари и по този начин ситуацията се усложнява. Пожарникарите предупреждават, че до края на летния сезон предстоят още горещи дни. Огнеборци от Полша, Румъния, Словакия и България вече се намират в Гърция, за да окажат помощ на своите колеги за гасенето на пожари. Много други страни също изпратиха пожарникари, като например Турция, Израел и Франция.

Съобщава се, че пожарите в районите на гръцката столица Атина, както и на полуостров Пелопонес, са овладяни, въпреки че на моменти огънят се възпламенява отново, защото обкръжаващата растителност е твърде суха. Една от най-засегнатите местности е около с. Лаерма, което се намира на о. Родос. Няма опасност за туристите. Горещото време ще продължи и другата седмица, като в сряда се прогнозират температури до 46 градуса в южната част на страната.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари