Хапче за вечна младост

Никой не иска да остарява. Ако можеше да си останем вечно млади – това е съкровеното желание на една голяма част от населението на Земята. На базата на това процъфтява и пластичната хирургия. Това да изглеждаш добре и да си младолик е задължително условие в шоубизнеса.

Възможно ли е обаче да забавим процесите на стареене на клетъчно ниво? През годините са правени множество проучвания. Едно от последните е изработването на „вълшебно хапче“ което може да удължи живота ни с 100 години.

Английския компютърен биолог д-р Андрю Стийл и екипа му са в процес на разработването на такова вълшебно хапче. Принципа на действието му е следното – елиминиране на клетките, които причиняват стареенето, т. нар. „зомби клетки“. През 2020 година е тествано върху мишки и ефекта е бил положителен. В момента тече изпитване върху хора и се очаква до 10 години да се продават свободно на пазара.

Междувременно провело се изследване в университета в Нагоя доказа, че витамин Д може успешно да инхибира развитието на рак на яйчниците. Това е един от най-често срещания вид рак при жените – 1 на 75 жени се борят с него. Доктор Китами и екипа му стигат до извода, че комбинацията между Витамин Д и конвенционални методи увеличават възможността на положително влияние върху този вид рак.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари