Идентифицираха нападателите, намушкали с нож фена на „Левски“ в Скопие

Вътрешният министър на РСМ Оливер Спасовски обяви по-рано през деня, че полицията е успяла да идентифицира нападателите, ранили с нож ултрас на футболния ФК „Левски“ снощи на територията на Скопие, информираха местни издания. Спасовски уточни, че виновниците са обявени за издирване от органите на реда.

Министърът заяви, че леки коли с български регистрационни номера са минали през квартал Чаир и по този начин са започнали да отправят провокации към гражданите. В допълнение той обяви, че те са пристигнали в Македония с частен превоз, вместо с организиран транспорт за футболната среща.

Припомняме, че българи станаха обект на нападение в Скопие снощи преди старта на двубоя между отборите на „Левски“ и „Шкупи“. Един българин на 29-годишна възраст беше хоспитализиран в болнично заведение, след като беше наръган с нож в коремната област. Към момента състоянието му е стабилно и той се намира извън опасност.

21 футболни фенове бяха задържани от полицията, а 19 от тях са български граждани. Ситуацията ескалира, след като преди началото на срещата имаше обидни коментари в интернет и от двете страни.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари