Илон Мъск отказва да купи „Туитър“

Илон Мъск се отказва да закупи социалната платформа „Туитър“. Той коментира решението си, като се обоснова, че е открил много нарушения в споразумението за продажбата на известната социална мрежа. Мъск сподели недоволството си, че не е получил цялата информация относно фалшивите акаунти и спама в приложението.

От „Туитър“ вече много пъти уточняваха, че въпросният брой на фалшиви акаунти е под пет процента. Специалистите се запитваха дали Мъск ще предприеме действия по оттегляне на офертата си или желанието му е да постигне по-ниска цена по време на преговорите.

Тази сага, продължила с цели месеци, вече е към края си. Припомняме, че Илон Мъск съобщи през изминалия април за желанието си да закупи платформата. Той сключи споразумение на 25 април, чиято цел беше придобиването на „Туитър“ за огромната сума от 44 милиарда долара. Оттогава насам, социалната платформа успя да изгуби повече от четвърт от борсовата си стойност, а по време на този период, акциите на „Тесла“ намаляха драстично.

Компенсацията, която трябва да изплати Илон Мъск, ще бъде 1 милиард долара. Има вероятност и от образуването на дело срещу милиардера, като от компанията са убедени, че ще спечелят евенуталното дело. Членовете и директорите на платформата са силно решени да приключат сделката при определените цена и условия.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари