Извънредно положение в Калифорния заради маймунска шарка

Гавин Нюсъм, губернатор на Калифорния, вчера наложи извънредно положение. Причината е новата маймунска шарка и нейното разпространение. По този начин Нюсъм иска да окаже подкрепа и да насърчи ваксинирането.

Властите усилено се трудят, за да забавят увеличаването на шарката в региона чрез използването на тестове, проследяване на контакти и обратна връзка с много общности, за да могат да овладеят положението.

Към този момент в Калифорния има ооколо 800 случая на шарката, като вирусът засяга повече мъжете, които са транссексуални или не става ясно от кой пол се определят.

Чрез това обявяване на извънредно положение дава аванс на властите да се справят по-бързо със ситуацията, като им осигурява време да поставят необходимите фози ваксини.

Калифорния е употребила около 25 000 дози от общо всичките 61 000. Ваксината обаче не е достатъчна за всички. Предлага се лечение с препарат, наречен „Тековиримат“, но неговата наличност също не е достатъчна. също не достига. Губернаторът заяви, че правят всичко възможно за осигуряването на необходимите дози навреме.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари