Как да боядисаме косата си в домашни условия

Не винаги имаме времето и средствата да ползваме услугите на фризъорка, когато става въпрос за боядисване. Много жени успешно се справят с тази задачи вкъщи. Хубаво е обаче да имаме  предвид няколко неща. Домашното боядисване стана много популярно след избухването на пандемията. Проучване показва, че продажбите на бои за домашна употреба са се увеличили с 45% през 2020 година.

Как да изберем най-подходящия нюанс за нас

Макар, че много често ни се иска, не е добра идея да променяме цвета на косата си драстично. Трябва да си изберем цвят близък до естествения. Ако все пак имате такова желание, по-добре се обърнете към професионалист. Винаги избирайте един тон по-светъл оттенък от този, който е най-близък до вашия.

Как правилно да нанесем боята

Най-доброто, което може да направите е да следвате указанията на листовката, без да си правите експерименти. Независимо от марката на боята, принципа е един и същ. Започнете от корените, като разнесете по цялата и дължина. Спазвайте указаното време преди да измиете косата – не по-рано или по-късно. Не подценявайте и балсама за след това. Използвайте го, защото той ще направи косата ви мека и лъскава. Също така ще я подхрани.

Как да се грижим за боядисаната коса

За да нямате оцветявания по кожата след боядисване, преди започване на процедурата нанесете мазен крем по контура на лицето. Внимавайте да не намажете косата, защото ще имате разлика в цвета.

Използвайте шампоани подходящи за боядисани коси без сулфати. Не ползвайте сух шампоан, защото отнема повърхностните пигменти. Това важи особено много ако сте използвали растителна боя. Не използвайте шампоани на основата на хума или каолин, защото рН променя цвета.

Възможно ли е освежим цвета без да се боядисваме отново

Използвайте продукти на основата на репигментацията. Такива са маските за коса – 1 път в седмицата е напълно достатъчно. Не е нужно да боядисвате цялата коса ако корените ви са пораснали. Нанесете в корените и няколко минути преди оказаното време разнесете надолу.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари