Как да открием перфектната възглавница?

Възглавниците са едни от най-важните пособия, на които трябва да обръщаме внимание, особено когато искаме да имаме перфектен и здрав сън. Поради тази причина, винаги е добре да се инвестират повече пари в закупуването на възглавница, за да избегнем по-нататъшни проблеми, които не са никак малко.

Защо вашата възглавница е толкова важна, когато става въпрос за сън?

Да, това е наистина добър въпрос. Възглавницата е важна за нашето здраве, защото може да ни докара проблеми с прешлени, гръб и като цяло много деформации по гръбнака, както и по цялото тяло. Ако имаме възглавница, която не е изработена от висококачествен материал, това може да увреди тялото ни.

Правилната възглавница може да удължи времето за сън, да намали болката във врата, гърба и нощните прекъсвания. Така че, макар че може да е по-надолу в списъка с неща, от които имате нужда, възглавниците заемат главна роля не само за вашия комфорт, но и помагат на тялото ви да получи мечтания сън.

Винаги съобразявайте възглавницата си с вида на матрака

Важно е да сте сигурни, че вашата възглавница е подходяща за вас и вашия тип матрак. Например, ако спите на матрак с по-твърдо усещане, възглавницата с по-висок профил вероятно ще бъде по-подходяща, защото лежите на твърда повърхност и не сте затворени от матрака. Вашата възгланица трябва да поддържа вашия тип матрак, за да можете да спите добре.

Когато купувате нов матрак е много важно да я съчетаете с матрака си и непременно ще получите комфорта, от които се нуждаете. 

Определете каква възглавница ви трябва, според позицията ви за сън

Когато мислите как да изберете профила на възглавницата, помислете за позицията си на сън или иначе казано как по принцип  спите – настрани, на корема или на гърба? Веднага след като установите позицията си за сън, вие сте готови да вземете решение за правилната височина на възглавницата. Накратко, трябва да имате предвид следните неща:

  • Положението на главата, врата и гърба ви по време на сън
  • Дали имате здравословни проблеми?
  • Дали възглавницата е подходяща за това как спите?
  • Видът матрак, на който спите.

Трябва да сменяте възглавницата си периодично

Възглавниците трябва да се сменят на всеки една до две години, тъй като тя се повлиява от пълнежа, качеството и плътността. 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари