Как да подредим дрехите в гардероба си правилно?

Ако сте от хората, които се обличат, като решават кой цвят ще подхожда на дрехите, то тогава трябва непременно да организирате гардероба си правилно, за да улесните избора си и да спестите време. Подреждането на гардероба ще ви помогне да намерите това, което търсите възможно най-бързо. Организирането по цвят е една от тези стъпки, но има и допълнителен бонус: когато дрехите ви са организирани по цвят, гардеробът ви изглежда красив.

Ето някои насоки, за да превърнете разхвърляния си гардероб в едно организирано място.

1. Подредете дрехите си по категории

Започнете от единия край на гардероба и вървете към другия. Изберете една категория дрехи, например дънки, и подредете всичките си дънки. Така продължете нататък, като дрехите, които носите най-често можете да сложите по-напред. 

2. Изхвърлете ненужните дрехи

Разгледайте дрехите си и се уверете, че ще ги ползвате. Ако имате излишни такива, тогава ги подарете на някой или ако са много стари, ги изхвърлете. Отговорете на въпроса дали тези дрехи са все още на мода, дали не са ви малки или големи и имат ли място в гардероба ви, преди да предприемете действия. В гардероба ви трябва да има само неща, които обичате, които ви стоят и в които се чувствате добре.

3. Групирайте по цветове

Организирайте останалите елементи, като първо групирате всички черни дрехи, след това всички бели и накрая – всички останали цветове, като можете да последвате кода ROYGBIV (червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго, виолетово). Този код е много цветен и полезен.

4. Не купувайте дрехи от един и същ модел

Някои хора имат тенденцията да си купуват един и същ модел дрехи, само че в различни цветове. Това е грешно, тъй като е важно в гардероба ви да има индивидуланост. Избягвайте да носите едни и същи дрехи.

5. Сложете осветление в гардероба си

Ако имате дрешник, тогава задължително ви е нужно осветление, за да придаде още по-голямо очарование на дрехите ви. Можете да изберете приглушена светлина или с цветен отенък, както ви харесва.

Важно е гардеробът ни да е организиран, за да може да улесним досадното ровене и търсене на дрехи. Не на последно място, това ще ни помогне да не забравяме за дрехи, които са нови или сме носили няколко пъти, заради хаоса в гардероба ни.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари