Как да сме сигурни, че децата ни са в безопасност онлайн

Децата прекарват все повече и повече време онлайн. С разрастването на технологиите и напредъкът, който беше постигнат, това се превръща в мания сред малки и големи. Но можем ли да сме сигурни, че пребиваването ни онлайн е напълно безопасно? Какви мерки можем да предприемем, за да предпазим децата си от вероятно заплахи онлайн?

Технологиите имат както добри, така и лоши страни. Отвсякъде дебнат опасности, които могат да причинят трайни последствия, дори онлайн.

Нужно е да защитите вашето устройство от зловредни онлайн заплахи. Най-лесният начин е да ограничите времето на децата си пред компютъра, но родителите знаят от личен опит, че това понякога се оказва непосилна задача. В този случай ще ви предложим няколко съвета, които могат да си ви от полза в борбата със заплахите онлайн.

Ограничете времето пред екрана

Всички имаме известна вина за прекомерното използване на технологиите, че включително родителите. Опитайте се да сведете до минимум времето пред екрана, за ваше добро и за добро на детето ви. Ангажирайте вниманието му с друг вид дейности, за да избегнете стоенето пред компютъра. Положете нужните усилия за това, каквото и да ви струва.

Вземете правилната защита за сигурност

Осигурете защита на всичките си устройства, под формата на антивирусни програми. Винаги избирайте сигурни такива, а не съмнителни програми, които няма да имат никаква сила да ви помогнат при евентуална хакерска намеса.

Когато става въпрос за защита от онлайн атаки, може да е добре да преминете през защитните пароли, както и какви видове имейл.

Поговорете с децата си относно заплахите онлайн

Намерете проактивен подход, който да помогне на децата ви да разберат какво е и какво не е правилно онлайн. Обяснете внимателно, че не всичко, което има в Интернет е безопасно. Понякога може дори едно безобидно на пръв поглед клипче да има негативни последици. Поговорете с детето си кои сайтове са подходящи за него и кои не са, тъй като онлайн платформите са добра среда за постигане на измами, и то с малолетни или деца. Не на последно място, поговорете с детето си за онлайн чатовете и разпространението на лични данни. Не му позволявайте никога да прави това и нека винаги се допитва до вас, ако види нещо съмнително.

Трудно е да обясним на детето си за какви заплахи става въпрос, що се касае до онлайн платформите, но те задължително трябва да преминат през този урок. Това е единственият начин да сте спокойни и застраховани, че децата ви разбират поне малко за какво става въпрос и ще бъдат по-внимателни, дори когато не сте вкъщи.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари