Как работят залаганията на живо и най-добрите стратегии за лайв залози

Залаганията на живо – наричани още „лайв залагания“ или „залози на лайв“, са процес на поставяне на залози на събития, които вече са стартирали и са налични в сайта на букмейкъра. Ако се играе професионално спортно събитие, вероятно ще намерите коефициенти и пазари за залагане на живо за него в големи сайтове като Палмс бет. Необходима ви е регистрация в палмс бет, за да поставите залог на събитието. Регистрацията се прави бързо и изисква потребителски и лични данни. Но нека се върнем към лайв залозите – те предоставят примамлива възможност за играчите да се възползват от промените в коефициентите предвид развоя на събитието.

Ето как работят залаганията на живо:

  1. Влезте в секцията за залагане на живо на спортния букмейкър;
  2. Разгледайте наличните спортове и събития;
  3. Изберете желаното събитие и предпочитания от вас пазар;
  4. Натиснете на селекцията и тя ще се появи във фиша ви за залози;
  5. Впишете сума за залог и натиснете бутона Постави залог.

Най-голямата разлика между залаганията преди началото на мача и залаганията на живо е движението на коефициентите. При пазарите преди мача коефициентите и линиите са предимно статични, освен ако няма голямо наливане на пари на определен пазар, така че вашият залог винаги ще бъде приет на посочената линия. От друга страна, линиите и коефициентите на живо непрекъснато се променят. Докато сте направили своя избор и сте натиснали бутона Постави залог, коефициентите може вече да са се променили, така че може да се наложи да да пускате фиша си отново.

Разбира се, няма как предвид динамиката на събитието, коефициентите и линиите да не се променят. Например във футбола, докато правите залога си, отбор може да вкара гол, да бъде отсъдена дузпа, да има червен картон. При тениса също след почти всяка точка има движения на коефициентите, но не както при гол във футбола. Според спецификата на спорта, при някои дисциплини коефициентите може да се променят драстично, докато при други не чак толкова.

Стратегии и съвети за залагане на живо

Залагайте само на мачове, които гледате – това е важен съвет и може да използвате тази стратегия. Единственият начин, по който можете да анализирате случващото се, е като гледате събитието. Има статистики в букмейкърите за развоя на срещата – например Палмс бет предлага такава, но много по-добре е да гледате събитие, на което решите да залагате.

Най-доброто време да търсите стойност в залаганията на живо е началото на играта, тъй като тогава спортните букмейкъри са най-склонни да сложат грешна линия. Може да използвате това във ваша полза. Също така потърсете линия и коефициент, които изглеждат неправилни. Например може в даден мач при 1:0 в 70-ата минута букмейкърът да предлага висок коефициент за още един гол в мача. Тази среща ще бъде отворена до самия край и може да се възползвате.

Помислете за хеджиране на залози чрез опцията за залагане на живо. Едно от основните предимства на залаганията на живо е възможността за хеджиране на залози преди събитието. Хеджирането на залог означава да вземете противоположната страна на първоначалния си залог, за да имате гарантирани печалби, независимо от резултата на срещата. Например чакате във фиш за победа на домакина и той води с 1:0 в 75-ата минута. Поставете залог на живо за двоен шанс Х2 в мача и ще имате гарантирана печалба.

И помнете, че хазартът може да доведе до пристрастяване – винаги играйте разумно.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари