Какъв багаж да вземем за лятната си почивка?

Резервирали сме места за нашата лятна почивка и нямаме търпение тя да започне. Планът е направен, но сега остава да приготвим багажа си, което понякога създава голяма суматоха и притеснение. Какво да вземем, ще забравим ли нещо или багажът ни подходящ ли е за времето и мястото? Да, звучи познато. Ще се опитаме да създадем бърз и лесен наръчник за приготване на багажа по начин, по който ще си спестите много ценно време.

Като за начало, преценете за колко време ще са ви нужни дрехи и погледнете прогнозата за времето за предстоящите дни. За да сме подсигурени, винаги е хубаво да си вземем допълнително дрехи, за да не останем изненадани от времето, което доста често е непредсказуемо. Сложете в куфара си летни дрехи, като започнете от тениски, потници, къси гащи, рокли и завършите с банския си костюм. Прибавете към багажа си дълги дънки, яке или блуза с дълъг ръкав, за всеки случай. В отделен несесер сложете плажната си козметика, както и личната си козметика. Не забравяйте да прибавите няколко лекарства, например хапче за глава, парацетамол или хапче за корем, тъй като през лятото има много вируси, особено на морето.

Сложете в куфара си поне два или три чифта обувки и нека един от тях да са маратонки или кецове, а не само летни сандали, защото вечер времето захладнява. Не забравяйте за сешоар, особено ако имате деца. Вземете си таблет, лаптоп, както и всички зарядни устройства към тях, ако възнамерявате да работите по време на почивката си или имате неотложна работа.

Преди да тръгнете на път се запасете с вода, солети или нещо, което може да засити глада ви, в случай, че няма да спирате по пътя. Финалните щрихи на багажа ви са готови, но не забравяйте да проверите документите си – кредитни карти, лична карта, паспорт, шофьорска книжка и други. Отделете ги в чантата си, за да са близо до вас. Вечерта задължително проверете отново багажа си, за да не сте пропуснали важно нещо.

Ако сте хаотични и разсеяни, тогава проверявайте по няколко пъти багажа си. Много често се случва да забравим някои неща, които са изключително важни. Затова, не се притеснявайте и следвайте този наръчник, за да подредите както трябва багажа си.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари