Какво каза Слави Трифонов във видео объщението си днес

Френското предложение за Северна Македония показва, че внушенията за мафия и корупция са само едни нелепи и малоумни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков, каза днес лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в обръщение по телевизия 7/8. Той има предвид вижданията на Кирил Петков, че връзки с мафията и спрени парични потоци по корупционни схеми са причината „Има такъв народ“ да напуснат управляващата коалиция.

„От предложението на Франция се вижда, че Кирил Петков е водил различна външна политика от тази на външно министерство и аз съм имал причина да оттегля своите министри от правителството“, посочва Трифонов. Той се възмущава, че документа се говори за българско малцинство, нещо което България никога не е приемала, признава се македонският език, а ветото за начало на преговорите на Северна Македония с ЕС започват преди да са изпълнени ангажиментите към България. „В него се казва да пуснем Северна Македония да стартира преговорите, а тя после ще изпълни ангажиментите си към нас. Гаранция за това са Франция и ЕС – тоест гаранция Франция“, иронизира Трифонов.

Темата  предизвика индиректен спор и между премиера и президента, като Румен Радев каза че Кирил Петков е като  куриер, който разнася чужди идеи, вместо да изготви свое.

Корнелия Нинова призова президента да да манипулира чрез истинското родолюбиво чувство на българите, за да си прави политически пиар и да трупа личен рейтинг, защото това е подло.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари