Какво трябва да има в багажа ни за почивката

Идва момента, който чакаш цяла година – така бленуваната почивка. Има обаче един аспект, който не ти е от любимите – приготвянето на багажа. Колкото и да се стараеш, винаги забравяш нещо. За това е по-добре да си направим списък предварително. По-долу може да намерите задължителните неща, които трябва да вземете със себе си.

Документи

Задължително трябва да бъдат във вас – от личната карта и документите на колата до акта за раждане на детето. Най-добре да не ви потрябват, но по-добре да са ви на ръка разстояние.

Достатъчно дрехи

Ако примерно сте за 5 дни, най-голямата грешка която може да направите е да вземете 5 чифта дрехи. За по-сигурно вземете от всеки вид по няколко. Например няколко блузи с дълъг ръкав, с къс ръкав, поли, панталони. Не забравяйте да си вземете и по-топли дрехи. Вечерите може да са студени. По отношение на белъото, там трябва да имате за двойно повече дни отколкото ще останете.

Ако сте семейно на почивка и имате деца нещата стават сложни. За тях заложете на тройно повече дрехи.

Лекарства

По-добре да не ви потрябват, но все пак е добре да присъстват в багажа ви. Не е готино в 2 часа през нощта да търсите аптека. Задължително трябва да присъстват болкоуспокояващо, противоалергично, температуропонижаващо, лепенки, памук, кислородна вода, спирт, медикамент за повръщане, разстройство или против дехидратиране. Добре е да вземете и пробиотик.

Слънцезащитни продукти

Отново задължителен компонент в багажа ви. Не искате да си проваляте почивката като на втория ден сте червени като рак и не може да седнете. Заложете на добър продукт, като дамите могат да го съчетаят и с бронзиращ продукт.

Плажни и тоалетни принадлежности

Ако тръгнете да забравяте децата ще ви припомнят. Има голямо поле за избор – плажни топки, пистолети, кофички, лопатки. Хубаво е да имате резервна плажна кърпа. Относно тоалетните принадлежности – не се презапасявайте. На морето също има магазини от които да си купите душ гел. Не забравяйте и продукт против комари.

Техника

В тази група спадат телефони, фотоапарати, лап топ. Проверете преди да тръгнете дали сте взели зарядните.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари