Какво трябва да знаете при избор на стъклопакет?

Стъклопакетът е нещо важно и не е все тая какъв ще изберете. За да вземете правилното решение, трябва да имате предвид изложението на помещенията, спецификите, теглото му и някои други фактори.

Възможно е некачествените стъкла да започнат много да се запотяват и по тях да се появят пукнатини. Тогава можете да смените само стъклопакета, без да сменяте дограмата и целия прозорец.

Няколко важни неща при избора на стъклопакет
1. Изберете стъклопакет с повече камери в него, за да имате по-добра изолация. Еднокамерните пакети могат да вземат хора с по-малък бюджет. Двукамерните обаче са по-добрият вариант. А има и други алтернативи – енергоспестяващ еднокамерен стъклопакет, който да е с по-голяма дебелина или двукамерен стъклопакет, който да има стъкла с различна дебелина.

2. Обърнете внимание на тези важни три неща – здравината на профила, теглото на стъклопакета и механизма.

3. Монтажната дълбочина е нещо, за което трябва да се помисли. Това е общата максимално допустима дебелина на стъклопакета, който може да се постави. Ако старият пакет е еднокамерен и се смени с двукамерен със същата монтажна дълбочина, няма да се постигне кой знае какъв ефект. А ако новият стъклопакет е с по-голяма дебелина, ще е необходимо да се сменят детайлите, които задържат стъклопакета в профила.

4. Разбира се, някои неща не са толкова лесни и не е лошо да се консултирате предварително с фирми, които познатите ви препоръчват. Специалистите няма да забравят важните неща и ще ви помогнат в избора на стъклопакет.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари