Катар продължава с подготовката за Световното първенство по футбол

Правителството на Катар се е заело сериозно със задачата да подготви страната си за предстоящото Световно първенство по футбол. Един много умен ход е създаването на специални зони за прекалилите с алкохола фенове. По този начин ще се намалят до минимум противообществените прояви и ще се осигури безопасността на всички.

Катар е първата мюсюлманска държава, в която ще се провежда първенство от такъв ранг. Там законите относно алкохолните напитки са много строги, а футболните запалянковци са известни с факта, че са големи любители на бирата. Закона в Катар гласи, че алкохол може да се употребява 3 часа преди началото на футболна среща, като и 3 часа след това, като е изключено по време на мача да се пие.

Уреден е и въпроса относно присъствието на хората от ЛГБТИ. Насер Ал Хатер, изпълнителен директор на Катар 2022 заяви че те са добре дошли на трибуните, като няма да има дискриминационно отношение към тях. По принцип хомосексуалните действия са законно забранени в Катар, но за Световното първенство ще бъде направено изключение.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари