Ким Чен-ун има готовност за използването на ядрени оръжия

Ким Чен-ун, лидер на Северна Корея отправи предупреждение, че е в готовност да приложи в действие своите ядрени оръжия, ако възникне конфликт със САЩ и Южна Корея.

Чен-ун заяви това, по време на официална реч. Поводът за това беше 69-ата поредна годишнина от края на войната в Корея. Той обяви, че военните сили на Корея са мобилизирани и са в пълна готовност за реакция при евентуален конфликт. Това определено беше предупреждение. Ким оптрави обвинения към САЩ, че имат за цел да демонизират неговата страна, като по този начин ще могат да оправдаят своята неприятелска политика срещу тях. Той счита, че заклеймяването от Вашингтон на военните дейности на Пхенян е ясен показател за наличието на т.нар. двойни стандарти.

По време на своята реч, Чен-ун даде определение за президента на Южна Корея, като го нарече вманиачен по темата за конфронтации и му отправи известни обвинения. Лидерът заяви, че не е уместно и е повече от абсурдно да се говори за военни действия срещу страната му, при условие, че именнот те имат богат арсенал от ядрени оръжия, които всяват респект.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари