Кирил Петков на консултация при президента Румен Радев

Премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че от ПП ще направят всичко възможно да има диалог и ще се постараят България да има парламент, който да работи, както и правителство. Това се случи по време на поредните консултации с президента Румен Радев. Петков допълни, че съзнава напълно позицията, в която се намира. Той смята, че кризата в политиката трябва да се избегне.

Кирил Петков се обърна към Радев, като му каза, че от него зависи решението при кого да отиде този мандат и, че очакват да видят при кого ще отиде. Той подчерта, че винаги са отворени на диалог и отчете готовност за воденето на такъв с всичките народни представители в НС.

Днес ще бъдат проведени консултации с абсолютно всички политически сили в настоящото Народно събрание. Това ще се случи преди връчването на третия мандат. След като приключат консултациите с „Продължаваме Промяната“, Румен Радев ще се срещне с всички други партии по ред. Втори ще са представителите от ГЕРБ-СДС, ДПС, след това ще продължи с БСП, ИТН, „Демократична България“ и ще завършат с членовете на „Възраждане“.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари