Кои са вечните класики на анимационното кино I част

По-старото поколение знае какво е вълнението от това да чакаш „Милион и едно желания“ за да погледаш анимационни филмчета. Сега всичко е много по-достъпно, кино индустрията се разраства с огромни темпове. Всеки ден излизат какви ли не филми. Обаче класиката си е класика. Макар и пораснали вече деца пак бихме гледали анимационните филми по-долу.

Цар Лъв (1994)

В него се разказва за приключенията на малкото лъвче Симба, който е син на Муфаса. Разбира се както във всяка история има и намесен зъл герой. Това е неговия чичо Скар, който иска да завладее царството на баща му. Симба пораства се връща вече като възрастен лъв и се бори за земята, която му е завещал баща му.

Играта на играчките (1995)

В центъра на тази история е Уди – кукла каубой, която обожава притежателя си Анди. Сценария е помрачен от факта, че новата и модерна играчка Бъз Лайтър иска да му отмъкне първото място. След преместването на Анди в нов дом Уди и Бъз бягат за да могат отново да са в любимия си стопанин.

Снежанка и седемте джуджета (1937)

Надали има дете, което да не знае за какво се разказва в тази приказка и да не знае на кого са репликите „кой е ял в паничката ми, кой е спал в легълцето ми“. Злия герой можем да намерим в лицето на кралицата, която иска на всяка цена да е най-красива на земята.

Пинокио (1940)

Отново световно известна класика. Историята се разказва за Джепето и негово дървено момченце, което като лъже му пораства носа. Разбира се анимацията е продукция на Дисни.

Красавицата и звяра (1991)

Анимация, която може да бъде чудесно интерпретирана и в реалния свят. Поуката от нея е че не трябва да съдим от външния вид.

Моят съсед Тоторо (1988)

Историята проследява перипетите през които преминават Сацуке и сестра и Мей при нанасянето им в нов дом.

Феноменалните (2004)

Анимацията се разказва за семейството от господин Невероятен и Еластигърл, които са принудени да живеят като обикновени хора, а всъщност имат супер сили, които трябва да крият.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари