Море или планина – кое да изберем?

В разгара на лятото сме и почивката чука на вратата ни. Тук се задава и вечната дилема – топлия плаж или чистия въздух в планината да изберем? Много проучвания сочат, че има два типа хора – такива, които винаги ще избират морето и вълните и такива, които всяка година решават да прекарат отпуската си на планина или на балкан. Всеки с предпочитанията си, но нека видим кое от местата е по-подходящо за вас и вашето семейство.

Интровертна личност

Вие сте категорична интровертна личност? Тогава със сигурност вашето място за отдих е планината.

По-склонни сте да се насладите на чистия въздух и тишината сред дърветата, отколкото да се печете на претъпкания горещ плаж. Тези с екстровертни личности са по-склонни да се наслаждават на социалните аспекти и интерактивните пространства на плажния живот.

Съществува изследване, което се нарича „прилягане човек-среда“. Типовете личности и влечението им към определени места се определя от чертите на характера. Интровертите предпочитат спокойни места, където контактът с други хора е ограничен, а екстровертите предпочитат плажа, тъй като го смятат за поле за запознанства и пасва идеално на харакетра им. Ако размените местата на тези типове хора, вероятно те ще се чувстват смутени и няма да могат да се насладят пълноценно на почивката си.

Екстровертна личност

Ако сте комуникативни и социални, то тогава изберете морето. На морските курорти имате един куп забавления, които ще ви доставят удоволствие. Аквапаркове, заведения, барове, лунапарк или водни забавления – всичко това ще ви очаква, ако избере морето. Не на последно място ще хванете и тен, а защо и да не завържете нови запознанства.

Характерът или дестинацията?

Да, характерът ни оказва влияние върху избовът на дестинация за почивка, колкото и нелепо да звучи. Всеки човек е строго индивидуален, а много често дори неговата душевност влияе върху средата, в която се намира. Ако той изпитва дискомфорт, значи това обезателно не е неговото място и трябва да се ориентира към друга дестинация.

Единственият съвет в тази ситуация е човек да избере това място, на което е в пълна хармония със себе си и чувства задоволство от избора си, без да се притеснява от мнението на околните. Въпреки това, още остават въпроси по темата интровертът търси ли усамотението в планините или планините го зоват? И трябва ли екстровертите да бъдат непрекъснато виждани от другите и да присъстват в социалната сцена на плажа?

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари