Може ли Турция да снабдява България с газ

Иван Хиновски, който е експерт в енергийния сектор, заяви че може южната ни съседка да ни доставя газ. Според него има турски компании, които отговарят на нужните критерии, но никой не се интересува от това и не се възползва от възможността.

Хиновски сподели огорчението си че българската дипломация не прави нищо по въпроса въпреки че няма договори за доставка с Турция. В момента доставките от „Газпром“ са с много въпросителни и не се знае какво ще последва. Затова най-удачния вариант е да се търси алтернативен начин.

„Положението е трудно не само в България. Цяла Европа изпитва трудности.“ заяви в един от сутрешните блокове по националната телевизия Иван Хиновски.

Кремен Георгиев, който е председател на Асоциацията на топлофикационните дружества коментира, че положението с доставките на газ ще става по-лошо и има реална опасност през зимата да останем на студено. Хранилищата в момента са пълни, но това не трябва да ни успокоява. Това е газ, който е в излишък. Резервните запаси бързо ще се стопят.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари