Национална акция срещу шофирането след употреба на наркотици

Извънреден брифинг на премиера в оставка Кирил Петков се състоя по-рано днес. По време на изявлението освен Петков присъстваха и Бойко Рашков, Петър Тодоров, главен секретар на МВР и Тенчо Тенев, началник на КАТ в София.

По повод трагичния инцидент с двете загинали момичета, премиерът Петков обяви, че от утре започва мащабна нацционална акция против шофирането след употребата на наркотици.

Гневен, след поредния инцидент, Кирил Петков обяви, че ще се обяви война срещу рецидивистите на пътя и на всички, които демонстрират агресия по време на шпфирана. Георги Семерджиев беше задържан по този случай и предстоят още разследвания, свързани с катастрофата.

Бойко Рашков информира, че има информация, че по време на инцидента е имало жена, която има отношения с виновния, но не са установени какви и течат допълнителни разследвания.

Кирил Петков изрази своите съболезнования за близките на загиналите и каза, че никой не бива да е над закона. Той добави, че голяма част от именно тези рецидивисти не спазват правилата умишлено и имат това чувство, че ще останат безнаказани.

Бойко Рашков уточни, че не се знае кога ще приключи тази акция. От голямо значение ще бъдат както времето, така и резултатите, които ще се постигнат.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари