Направен е опит за сваляне на украинското знаме от сградата на Столична община

Беше направен още един неуспешен опит украинското знаме да бъде махнато от фасадата на Столична община. Това направи заместник-председателят на Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“ Борислав Иванов. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и симпатизанти на партията също присъстваха.

Иванов каза, че е наясно с предприетото от негова страна действие и ще поеме отговорността. Той заяви, че една битка е загубена, но войната ще бъде спечелена. Иванов сподели още, че горе е имало трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ, които пазели флага с телата си. На Иванов са му снети данни за опит за хулиганска проява.

Общинският съветник добави още, че знамето ще бъде взето, но трябва да измисли как – с хитрост, без сблъсъци. Той каза още, че е човек, който действа нестандартно и обича да изненадва хората. Не искал да каже как ще свали флага, защото това било все едно фокусник да разкрие фокуса си. Иванов напомни, че е председател на комисията по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет, което значи, че няма да наруши закона.

Председателят обяви, че няма нищо против Украйна и нищо против Русия. Той мисли, че България трябва да бъде неутрална в този конфликт, затова иска знамето на Украйна да бъде свалено.

Миналата седмица, на последното заседание на общинарите, Иванов искаше да представи доклад за сваляне на знамето, но той не беше включен в дневния ред. Съветникът изяви желание да напусне „Атака“ и да се присъедини към „Възраждане“, ако го приемат.

Припомняме, че на 5-ти май “Възраждане” успяха да свалят знамето, но от Столичната община малко по-късно през същия ден го върнаха обратно.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари