Несъгласие за забраната на автомобили с ДВГ

Преди известно време Европейската комисия реши да въведе забрана за продажба на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Министърът на финансите в Германия Кристиан Линднер обаче не е съгласен, защото смята, че това е сериозна заплаха за индустрията. Той изяви мнението си пред членове на асоциацията BDI, която обединява над 100 000 компании.

Членове на правителствата на Франция и Италия също не са съгласни с решението на Европейската комисия, защото смятат, че това ще доведе до големи икономически щети и до загуба на работни места. Други страни-членки на ЕС също трябва да дадат мнението си, за да се вземе окончателно решение до няколко месеца.

Кристиан Линднер предложи компромис – преминаване на автомобилите с ДВГ от изкопаеми горива към синтетични горива, за да се намалят вредните емисии. Това няма да създаде и толкова затруднения на индустрията.

„Синтетичното гориво е екологично чист вариант за двигателя с вътрешно горене, който се използва от дълго време. И трябва да го запазим в името на работните места“, каза Линдър.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари