Netflix планира риалити шоу „Squid Game“ с парична награда

Най-гледаният сериал на Netflix Inc вече не е просто измислено телевизионно шоу, след като услугата за стрийминг освети „най-голямото си реалити състезание досега“, наречено „Squid Game: The Challenge“.

За разлика от сериалите, в които залогът е живот или смърт, най-лошата възможна съдба в това състезание от 456 играчи ще си тръгне без печалбите от $4,56 милиона, които Netflix твърди, че е най-голямата еднократна награда в историята на риалити телевизията.

„Игра на калмари“ стана най-гледаната поредица на Netflix, когато беше пусната през септември 2021 г., тъй като разказа историята на състезатели, които нямат пари, които играят детски игри за шанс да спечелят променящи живота суми пари.

Първият сезон държи рекорда като най-популярният сериал на Netflix за всички времена, с над 1,65 милиарда часа гледани през първите 28 дни, съобщи компанията.

Състезанието за риалити от 10 епизода ще включва игри, вдъхновени от оригиналното шоу, както и нови допълнения, съобщи Netflix.

Един от най-добрите американски създатели на YouTube, MrBeast, направи неофициална итерация на тази идея, като пресъздаде аспекти от декора на южнокорейската драма и хоства игри, включени в шоуто, като „Червена светлина, зелена светлина“. YouTuber също се отказа от аспекта на убийството, но закачи устройство за всички 456 играчи, което имитира изстрел от куршум, когато играчът беше изключен.

Риалити шоуто на Netflix ще се снима във Великобритания и в момента се излъчва само англоговорящи. Съобщението идва само дни след като сценарийният сериал беше подновен за втори сезон.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари