Нов ИИ ще превръща текст във видео

Компанията OpenAI, която разработи и пусна на пазара първия популярен чатбот, ЧатГПТ, разработва нов продукт, който ще създава едноминутно видео по текстово задание.

Новият софтуер се казва „Сора“ и в момента се тества за откриване на проблеми, а професионалисти от областта на видеографията вече го използват с цел обратна връзка към компанията, преди да бъде пуснат на пазара.

„Сора може да създава сложни сцени с множество герои, специфичен тип движение, както и точно детайли за обектите и фона.“ се казва в изявление. Софтуерът също може и да комбинира сцени от различни ъгли в едно видео и да анимира снимки.

След успеха на ЧатГПТ и други технологични компании включиха генеративни ИИ в портфолиото си, очакват се и разработки на подобен на „Сора“ софтуер за създаване на видеа.

„Сора“ обаче още се разработва и от компанията казват, че се случва да обърква пространствени детайли или да не успява да проследи траекторията на „камерата“.

В допълнение, компанията разработва и инструменти, които ще могат да разпознават дали дадено видео е генерирано с помощта на „Сора“.

Източник: Reuters

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари