Нов закон във Франция за справянето с увеличаващите се цени

Правителството във Франция отблеляза голям напредък, приемайки закон, който да осигури повишаването на покупателната дейност на домакинството. Повод за това е настоящата все по-убедителна инфлация. Беше приет законопроект, който гарантира увеличаването на пенсиите, както и временното стопиране на увеличаването на наемите.

Въпросният законопроект има за цел увеличението на заплататите на държавните служители, ваучерите за храна и закон, който би могъл да отпуска високи бонуси за работниците.

Френският президент Еманюел Макрон иска да помогне на своя народ да се справи с инфлацията, високите цени и все по-скъпия живот. Това беше обещанието му, непосредствено след протестите по повод мандата му. През изминалия месец, инфлацията във Франция достигна високи темпове – 6,5 на сто на база годишна основа.

Дебатът по приемането на този законопроект предизвика бурни реакции, като много от членовете на „Социалистите, еколозите и републиканците“ отправиха критики към настоящото френско правителство. По тяхно мнение, тези мерки са напъно недостатъчни.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари