Нова магнитна мишка и актуализация на Windows 98

Създадена е нова магнитна мишка, която има две функционалности – работи като обикновена мишка и като вид указател за презентация. Режимите на работа се сменят с помощта на превключвател.

Magnito Mouse се лепи на таблети и лаптопи. Ако в тях няма метални части, за които да се прикрепи, тогава това става със специален миниатюрен стикер, който се лепи за устройствата ви.

Новото умно периферно устройство ще помогне на всички, които изнасят презентации и на тези, които носят официални дрехи без джобове.

Другата новост в технологичния свят, това е, че Microsoft вече няма да работи с операционна система Windows 8.1 от 10-ти януари следващата година. Но Windows 98 ще бъде обновен, въпреки че вече е на над 20 години.

Новият софтуер на Windows 98 няма да бъде достъпен за абсолютно всички потребители. Актуализацията е разработена по заявка на Европейската космическа агенция, която използва софтуера за своя космически кораб Mars Express. Тя се налага, за да може корабът да сканира по-детайлно планетата и за по-добро картографиране.

Засега Microsoft поддържа само Windows 8.1, Windows 10 и Windows 11 за масовите потребители.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари