Нови работни места в завод за велосипеди ще бъдат открити край Пловдив

1000 работни места ще бъдат осигурени в нов завод за електрически велосипеди, който ще се намира в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново.

Това стана ясно по време на посещението на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев във водещия производител на е-велосипеди, сертифициран с клас А за инвестиция. С тази инвестиция страната ни излиза на челни места в Европа по производство на е-велосипеди.

Българската компания „Макском“ произвежда над 400 000 броя велосипеди на година. Това я прави един от най-големите производители на велосипеди в Европа. Австрийската компания „Пиерер“ строи новата фабрика именно с водещия български производител „Макском“.

Инвестицията е 120 милиона лева, а заводът трябва да е готов през втората половина на 2023-та година. Производството се очаква да започне през 2024-та. Произведените е-велосипеди и другите двуколесни електрически превозни средства ще се продават на световния пазар.

Не само „Макском“ ще разкрият работни места. „Лидер 96“ е инвестирала 50 милиона лева в нов завод за електрически велосипеди, който ще разкрие още 330 нови работни позиции.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари