Новия модел дрон DJI Mini se е вече на пазара, с какво е по-хубав от другите

През последните години в технологичния свят дроновете имат все по-голямо значение, като на пазара постоянно излизат все по-усъвършенствани модели. Най-новото бижу е вече факт – DJI Mini дрон е по-добър от всички други досега, като има екстри, които ги няма в други модели.

Той е компактен и лесно преносим – тежи едва 250 грама, като не заема много място в прибрано състояние. Има и удобна чанта за съхранение. Това води и до другото улеснение за потребителя – не попада в графата за задължителна регистрация в faa.

Какви са характеристиките му

Няма да ни стигнат няколко часа за да ви разкажем за всичките му плюсове, като ще се спрем на най-забележителните. Той е оборудван с hd камера, правеща клипове с много високо качество от 2,7k и 12mp картина. Камерата е максимално защитена от наличието на 3-осенен кардан. Сензора е 1/2,3 КМОС със зададена бленда, и 83°FOV, 24 mm обектив.

Ако сте любители на по-кратките видеа не трябва да е притеснявате за качеството им – то е на достатъчно добро ниво. Дрона има слот, в който може да се сложи микро SD карта, което осигурява достатъчно памет.

С какво DJI Mini се различава от предшественика си Mavic Mini

Макар и да имат сходни функции, DJI Mini е по-усъвършенстваната версия. Технологичните му характеристики са много по-добри, като изчистения му дизайн позволява да бъде много по-надежден в лоши метеорологични условия. По-удобен е и за носене в ръцете ни. Ако имате нужда от помощ за да се запознаете с функциите, които предлага може да изтеглите приложението DJI Fly.

С какви режими на полет разполага

Те са три – CineSmooth, Position и Sport. Първите два се доближават много един до друг, като единствената разлика е в скоростта – за Position е 17.8 miles/h, а за CineSmooth е 8.9 miles/h. Sport режима позволява много по-голяма скорост – 29 miles/h.

DJI Mini е достатъчно надежден и няма да изгубите

Едно от основните притеснения е загубването на технологичната джаджа. От компанията производител са се погрижили и за този евентуален проблем – модела притежава функция за автоматично връщане на зададено местоположение от вас. Това може да направите и по време на полета на дрона, както и предварително.

По какво се различават Mini и Mini SE

Основната разлика е в корпуса на двата модела, като този на Mini SE  е по-здрав и осигуряващ по-добра защита при силен вятър.

Колко далеч може да стигне Mini SE

Технологичните му възможности са големи – той може да лети до 4 км, но трябва да има предвид, че за това разстояние трябва да имате нужното разрешително за управление на дронове със сертификат BVLOS. Не подценявайте и препоръката на експертите – не трябва да губите дрона от погледа си.

Нека поговорим и за цената

Когато купуваме нещо, независимо какво е то, няма как да не вземем под внимание и цената му. Тук тя е много достъпна като може да се намери за под 300 долара, което си е много добра сделка.

Пълно ревю на DJI Mini SE Review може да намерите тук: travelwithdrone.com

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари