Обвинителният акт срещу испанеца убил жена си беше внесен в съда

Обвинителният акт срещу испанеца убил жена си, е внесен в съда от Окръжната прокуратура в Разград. Той беше задържан преди повече от една година, след като уби съпругата си.

Извършеното престъпление е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т.6, пр. 2 и пр. 3 във вр. с чл. 115 от НК. В късните часове между 10 и 11 декември 2021 г. испанският гражданин умишлено е умъртвил жена си по особено жесток и мъчителен начин, съобщава „24 часа“. След възникналия скандал двамата съпрузи са легнали да спят в различни стаи в апартамента. След полунощ мъжът усетил, че жена му е станала. Отишъл при нея, след това я зашеметил с удар по главата и я удушил. Последвало разчленяване на трупа, като заровил различните части покрай пътя към село Стражец. На 13 декември близките на жената подали сигнал, че не могат да се свържат с нея. След бързо разследване мъжа си признал всичко.

След приключилото разследване и превод на обвинителния акт на испански език, той е внесен на 23 януари за разглеждане в Окръжния съд в Разград.

Обвиняемият и жена му са семейство от дълги години, като имат три деца. Тя е подавала сигнали за насилие няколко пъти, докато са пребивавали в Испания.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари