Очаква ни топло време в началото на новата седмица

Ще се наблюдават по-ниски стойности на атмосферното налягане от обичайното за сезона, казва БТА, цитирайки Националния институт по метеорология и хидрология. От юг-югозапад през нощта ще се усили вятъра, като минималните температури ще бъдат в границите между 7° и 12° , като в столицата около 8°. В началото на новата седмица облачността ще е разкъсана, като в следобедните часове ще има кратки валежи на отделни места.
Очакват се високи максимални температури – между 25° и 30°, а в София около 25°. На Черноморието ще се запази слънчевото време, като максималните температури ще са в границите 22° и 27°. Морската вода вече не е толкова топла, като ще в следните температурни граници -16° до 21°. От 1 до 2 бала ще бъде морското вълнение.
На повечето места в планините се очаква слънчево време, като на 1200 метра максималната температура ще бъде около 19°, а на 2000 метра около 10°.

В сряда слънчевото време ще бъде изместено от купесто-дъждовна облачност, като ще започнат превалявания в Централна и Западна България. Максималните температури ще се понижат, като ще бъдат в границите 23° и 28°.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари