От днес ни очаква по-студено време

От днес температурите в страната ще паднат и времето ще захладнее. До обяд ще грее слънце, като след обяд на много места в България ще се развива купесто-дъждовна облачност. В отделни части са много възможни превалявания придружени с гръмотевици. В малките часове на нощта валежите ще се засилят в Южна България. Напълно очаквано за сезона вятъра ще бъде най-силен в Дунавската равнина.

Максималните температури за деня ще се понижат – от 24° до 29°, като в столицата около 24°. На Черноморието ще бъде предимно слънчево, като на северния бряг ще има краткотрайни валежи. Максималните температури ще са в границите 26° и 29°, а на морската вода между 24°-25°. Морското вълнение е между 2-3 бала.

В планините времето до обяд ще бъде слънчево, като в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна област. На повечето места валежите ще са краткотрайни, само на единични места ще са придружени с гръмотевични бури. Максималните температури на 1200 метра ще са в диапазона около 19°-2о°, на 2000 метра около 12°

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари