Парламентът със забрана за продажбата на вредния райски газ

Парламентът се произнесе и категорично забрани продажбата и разпространението на райски газ на непълнолетни лица, както и неговото използване на закрити места. От ГЕРБ внесоха измененията в Закона за здравето и те бяха прието с пълно съгласие.

Налага се пълна забрана за продажбата на райски газ и пълнителите му, като това означава, че неговата продажба в интернет също е забранена. На места като училища, болници, детски градини и всички обществени места няма да може да се използва райски газ.

Припомняме, че преди броени дни малолетно момче колабира пред дискотека вследствие упортребата на вредния газ. Зачестилата тенденция на неговата всекидневна употреба разтревожи депутатите и власта и трябваше да бъдат взети незабавни мерки за справяне с този така важен проблем.

Костадин Ангелов от ГЕРБ предложи продажбата на райски газ да бъде разрешена само при случаи, в които ще се използва с медицинска цел.

Налагат се съответно и глоби, в случаи на неспазване на заповедта. Физическите лица ще трябва да заплатят от 800 до 1500 лева. Ако нарушението се повтори, тогава сумата ще варира от 1500 до 3000 лв. Ако ЕТ извърши нарушението се предвижда глоба от  3000 до 6000 лева и съответно при второ такова – от 5000 до 12 000 лв.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари