Парни бани на лицето според типа кожа

От векове билковите парни бани са се наложили като един чудесен начин за отваряне на порите и почистване на кожата. Когато се нагряват , билките отделят етеричните си масла и именно тези масла я тонизират. Нещото на което трябва да обърнем внимание е какъв е нашия тип кожа и според него да изберем правилните съставки.

За всякакъв вид кожа

Подходящи са стръкове от босилек и върбинка, стръкове от мащерка и чубрица, цветове от лайка и липа, роза, стръкове от бял имел.

За мазна кожа

Със затягащо кожата действие са цветове от роза, стръкове от бял равнец, листа от градински чай, кора от лимон и портокал.

За суха кожа

Овлажняващо и успокояващо действие имат цветовете от иглика, стръкове от жълта комунига, листа от водна детелина.

Начин на приготвяне

Три супени лъжици от сместа се сваряват в 500 мл. вода, като може да ги оставите свободно или в тензухена торбичка. Оставете да се запари 5 – 10 минути. Завийте си главата с хавлиена кърпа и дръжте лицето си над съда, като вдишвате дълбоко парите в продължение на 10 – 15 минути. След това изплакнете лицето си със студена вода, за да се затворят порите и подсушете. Нанесете лек крем, който да не е мазен. Препоръчително е да правите процедурата поне веднъж на седмица.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари