Повече случаи на корона вирус

Случаите на корона вирус се увеличават, като броят им достигна 942 за последното денонощие. Това сочат данните от Единния информационен портал. Ако тенденцията продължи се очаква в жълтата зона да влязат  Перник, Враца, София област и Габрово. Трима души са загубили битката, като те не са били ваксинирани. Инфекционистите прогнозират покачване на броя на новозаразените, като причината е активния в момента отпускарски сезон.

Общо броят на преборилите се с болестта досега са 1 085 407, а 9372 са излекувани за денонощието. В лечебни заведения са постъпили 81 души, като 31 са в интензивни отделения.

396 е броя на общо настанените за лечение. Броят на поставените ваксини продължава да е тенденциозно малък – 1242, като поставените до момента са 4 413 874.

В северната ни съседка броят на новозаразените е скочил почти двойно, като румънското правителство обмисля в скоро време въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки. За времето между 27 юни – 3 юли са отбелязани повече от 8000 нови случая. Румънската здравна система започва да изпитва затруднения – направи коментар здравният министър Александру Рафила. В тази бройка има и повторно заразени – 1307 случая. Смъртните случаи са 16. Най-разпространяващ се вариант  остава омикрон. Прогнозните резултати са около средата на месец август случаите да надминат 10000. Остава препоръката за носене на маски и запазване на дистанция в закрити помещения.

Положението е идентично и в Западна Европа където също има увеличение на новозаразените. Регистрирани са с 15% повече случаи за юни в сравнение с май. Най-силна е тенденцията във Франция. Във Великобритания увеличението е с 32 процента, а в Италия случаите са 10 пъти повече.

Добрата новина е че смъртността намалява. Тя е с най-ниска стойност от началото на пандемията.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари