Предложение за разположението на вендинг автоматите за лекарства

В проекта за изменение на Наредбата за устройството, реда и организацията на работата на аптеките възникна ново предложение. В него се предлага вендинг автоматите за лекарства да бъдат в приемното помещение в аптеките.

Можете да се запознаете с проекта, който се намира на страницата на Министерството на здравеопазването. Предложението ще се обсъжда в 14 дневен срок.

Другото предложение, което се обмисля, е на място в аптеките да е забранено извършването на дейности, които не са посочени в Закона за лекарствените продукти, като например съхраняването, опаковането, приготвянето, контролирането, изписването на консултации, отпускане по лекарско и без лекарско предписание на разрешени за употреба у нас. Това важи и за диетични храни за специални медицински цели, храни за новородени и определени хранителни добавки, дори дезинфектанти.

Следващото предложение, което чака одобрение, е аптеките да имат и обслужват аптечен софтуер, който осигурява нормалното функциониране на отпускането на лекарства, както и продукти, които се поемат от НЗОК.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари