Пясъчният фест в Бургас със скулптури на праисторически животни

Пясъчният фестивал в Бургас е любима дестинация за малки и големи. Тази година посетителите ще могат да разгледат и скулптури на праисторически животни, които непременно ще предизвикат голям интерес. В началото на юли фестивалът ще бъде официално открит.

Интересен факт е, че по фигурите работят усърдно 14 скултори от цяла България, като по-голямата част от тях са от Бургас.

Скулпторите се намират в парк „Езеро“ и се намират върху площ от 5 декара. Още един любопитен факт е, че за изработката на фигурите, майсторите използват цели 5600 тона пясък. Разбира се, пясъкът е със специални примеси, които го предпазват от дъжда.

През този сезон скулпторите ще са общо 12 на брой. Те ще бъдат триизмерни фигури на животни от праисторическата ера. Това включва динозаври, гигантска костенурка, мамути и много други интересни същества.

Можете да посетите феста от 9:00 до 21:00 часа, като няма почивен ден. Деца до седемгодишна възраст ще имат безплатен вход, също и хора в неравностойно положение. Цената за деца от 7 до 12 годишна възраст ще заплатят сумата от 2 лв.

Заповядайте да се забавлявате и снимате с невероятните скулпори, направени от истински творци!

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари