Румен Радев на среща с представители на „Локхийд Мартин“

Президентът на България Румен Радев проведе среща с представители на американската компания „Локхийд Мартин“. По думите му, страната ни има за цел модернизирането на Въоръжените сили да стига до трансфер на технологиите, а не просто да се закупува определена военна техника. По този начин би могла да се стимулира и българската индустрия.

Президентът сподели, че обменът на технологии дават тласък и стимул на производства, които имат голяма добавена стойност и такива, които очертават дългосрочни перспективи и стабилно партньорство. Радев помоли за такива решения, чрез които да не се допуснат страната ни да губи своите отбранителни способности, след като изтекат летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, по повод забавянето на доставката на вече купените от България изтребители F-16 Block 70.

Представителите на американската компания успокоиха, че те работят усърдно по процеса на възстановяването на линията на производство, получени след кризата от ковид. Същевременно, представители изявиха своята готовност да окажат подкрепа на Военновъздушни ни сили с експертиза за изграждането на наземното оборудване, както и за поддържането на изтребителите F-16.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари