Съдът в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Николаев

Съдът в Стара Загора взе окончателното решение да остави за постоянно в ареста обвиняемият за покушението срещу Дебора – Георги Николаев. Стана ясно, че той е отправял закани към момичето. По време на съдебния процес Петко Кънев, адвокатът на обвиняемия обяви, че към момента няма данни за извършеното деяние и допълва, че е упражняван натиск от медиите върху неговия клиент. По думите на защитника много доказателства по случая са били смесени с други две производства.

Прокурорът по това дело обяви мярката „задържане под стража“ спрямо Николаев. Припомняме, че сигналът за този случай е подаден на 26.06.23 г., а в края на месец юли бяха повдигнати обвинения срещу Георги. На 4.08.23 г. прокурор Таня Димитрова обяви пред журналисти, че няма доказателства, че именно обвиняемият е извършил това деяние.

Потърпевшата Дебора е разпитана допълнително от органите на реда. Разпитът е бил проведен в кризисния център в Стара Загора, като в него е взел участие и психолог. В периода от април до юни около Николаев е изпратил около шест заплахи спрямо Дебора. Прокуратурата ще продължи да разследва версиите и на двете страни, но към момента няма втори заподозрян по случая.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари