Сляпото коте Джинджър ще бъде прибрано от фондация „Втори живот“

Преди около две седмици се случва грозен инцидент в квартал “Тракия” в Пловдив. Жена се опитва да нахрани сляпо коте, но друга жена удря котето и изхвърля оставената храна. Клипът беше нашумял в социалните мрежи и в момента все още има много хора, които се интересуват от съдбата на клетото животинче.

В сряда се очаква Назиле Акбулут да даде котенцето на фондация “Втори живот”. Те ще осигурят приемен дом за Джинджър, ще му слагат капки в очите, а Назиле ще дава средства за храна.

Фондация “Втори живот” е нова организация, която развива дейност от октомври 2022 г. Те най-бързо се отзовават и се съгласяват да поемат отговорност за мъника, въпреки че в момента нямат сериозни дарители и преминават през много труден период.

Според лекарите Джинджър има вроден дефект. С едното око не вижда, но другото може да се лекува и има шанс да прогледне. Трябва два месеца да се слагат капки и ако има подобрение, да се извърши трайна корекция на клепачите.

Ако искате да се информирате за Джинджър и да следите дейността на фондацията, може да ги последвате във фейсбук: https://www.facebook.com/vtori.jivot

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари