Спасиха семейство лебеди в Бургас

Семейство лебеди, което се причислява към вида ням лебед беше спасено. Професионалистите от РИОСВ Бургас се погрижиха за щастливия край, а членове на дружеството за защита на птиците също оказаха помощ. Сигналът беше получен на зелен телефон на РИОСВ. Точното място на лебедите било между езерото в Бургас и магазин за строителни материали. Птиците се намирали на пътното платно.

Експерите съобщиха, че подобно нещо по традиция се случва близо до местността „Пода“. Именно на това място много лебеди се озовават на пътните платна, защото не могат да летят. По този начин те се излагат на опасност, заради аетомобилите, които могат да не ги видят и да ги прегазят.

Има и съобразителни шофьори на пътя и благодарение на тях семейството успя да се озове на сигурно място и да дочака екипа, който ги спаси. Лебедите получиха пръстени от дружеството, което се занимава със защита на птиците. При евентуална подобна ситуация, те ще бъдат лесно разпознаваеми.

Немите лебеди се срещат често, но са защитен вид. Езерото край Бургас, както и други подобни зони са много важни за този вид лебеди и за много други птици, които обичат водата.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари