Тойота спира работата на завод в провинция в Китай

Говорител на „Тойота“ (Toyota Motor) обяви, че спира работата на завод в югозападната китайска провинция Съчуан, след като местните власти издадали заповед за икономии на електроенергия.

Той каза още, че заводът в град Чънду, който е съвместно предприятие на „Тойота“, е преустановил дейността си до тази събота. Провинция Съчуан е ограничила промишленото потребление на електроенергия с оглед на най-големите горещини, сполетели Китай от 60 години насам. Това накара производители на торове, литий и други метали да затворят производствените си мощности или да ги ограничат.

Промишлените потребители в 19 от всички 21 града в провинцията се наложи да спрат производството си от 15-ти август до 20-ти август, за да дадат приоритет на електроснабдяването на домакинствата.

Представителят на японския автомобилен гигант не поиска да разкрие броя на произведените автомобили, който ще бъде засегнат от спирането на завода. Той добави, че ситуацията всеки ден се наблюдава и се следват насоките на правителството.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари