Тръмп ще даде показания в раследването срещу неговата компания

Доналд Тръмп обяви, че ще даде показания още днес в разследването срещу собствената му копмания. Това разследване се провежда в щата Ню Йорк.

Летиша Джеймс, която е главна прокурорка, провежда разследване дали „Организацията Тръмп“ е доставяла невярна информация за общата стойност на управляваните недвижими имоти. Тръмп и две от неговите деца – Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп, също ще дадат показания по случая.

Бившият Американски Президент категорично отрече неговата компания да има нещо общо с обвиненията и определи разследващия процес като подтикнат от политическа гледна точка.

Тръмп написа в социалните платформи, че в момента се намира в Ню Йорк сити и ще осъществи среща с прокурорката на Ню Йорк. По думите му, компанията му е атакувана от много страни.

Прокурорката сподели, че по време на разследването са установени доказателства, че организацията на Доналд Тръмп, управляваща хотели и някои недвижими имоти, е изнасяла информация, в която имотите са с увеличена стойност, с цел получаваме на големи заеми. Също така е имало и случаи, в които стойността на даден имот е занижена, за да може да се постигне облекчение в данъците.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари