Вижте какви функции ще имат бъдещите роботи

Инженери от университет в Глазгоу са създали нов иновативен фотодетектор, позволяващ в бъдеще роботите да имат възможността да виждат светлината, по начин, който не е достъпен дори за зрението на човека.

Специалистите са разработили спедиален метод, с помощта на който могат да извършват принтиранетото на микроскопични полупроводникови детайли, в които се съдържа галиев арсенид. По този начин има шанс да се възпроизведе специална електронна кожа. Благодарение на кожата, в близко бъдеще иновативните роботи ще умеят да засичат светлина в огромен диапазон. Несъмнено, това е голям напредък в света на роботиката.

Инженерите от Глазгоу са първите, които правят успешен опит за нанасянето на галиев арсенид върху гъвкавата основа. Една от главните функции на този материал е, че той може да подлежи на усукване и огъване, и то много пъти. Експертите са провели много тестове, които впоследствие са доказали това предположение. В крайна сметка, резултатът е положителен.

Устойчивият материал позволява на роботите веднага да регистрират отклонения и промени в светлината, явяващи се опасност за тяхната работа. Науката напредва, а учените в Глазгоу ежедневно търсят нови и нови възможности за реализация на подобни проекти.

Иновативните методи могат да дадат старт на разработването на така наречението умни етикети, предназначени за дрехи или лепенки, които се поставят върху кожата и ведната уведомяват за точното количество светлина, на което е бил изложен човек в воето ежедневие.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари