За какво трябва да внимаваме докато шофираме

Шофирането е едно от най-отговорните неща и не трябва да сядаме зад волана ако не сме уверени във себе си. Трябва да сме в кондиция и да спазваме няколко основни правила.

Не говорете по телефона докато шофирате

В тази категория забрана спада и всякакво ровичкане в телефона – отговаряне на съобщения, проверяване на социалните мрежи, разглеждане на снимки. Толкова сме свикнали да го правим, че сме забравили колко опасно може да бъде това.

Старайте се да не ядете в колата

Понякога има моменти, в които сме много гладни и се случва да похапнем набързо в колата. Това обаче не трябва да ни става навик. Протягането на ръката ни встрани да си вземем чипс от пакетчето може да ни разсее и последиците да не са добри.

Не шофирайте ако сте преуморени

Най-важното условие на което трябва да отговаряме преди да седнем зад волана е да сме в кондиция. Ако сте преуморени по-добре не го правете. Ако вече сте на път, по-добре отбийте и поспете.

Носете всички необходими документи

За да няма неприятна изненада, по-добре те винаги да са ви под ръка. Най-често използваното място за целта е жабката на колата. Не ги местете.

Не сядайте зад волана употребили наркотици и алкохол

Тук няма нужда от думи. Просто не го правете.

Проверете гумите си

Винаги преди път трябва да проверите дали гумите на колата ви са в изправно състояние. Не забравяйте да ги смените навреме и те да отговарят на сезона.

Винаги носете колан

При евентуален инцидент той може да ви предпази от сериозни последици. Не го подценявайте.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари