Забрана за пиене на открито в Барселона

В Барселона вече е забранено да се пие алкохол на открито. Нарушителите се глобяват до 600 евро.

Глобата досега беше по ниска – от 60 до 100 евро. При плащане до 30 дни, паричната санкция се намаляваше със 75%. Новите разпоредби ще намалавят глобата само с 50%.

Шефът на полицията Педро Веласкес обяви, че само за седмица (в периода от 02.08. до 08.08.) 747 човека са нарушили заповедта и са глобени до 100 евро.

По-високите глоби ще бъдат за хора, които предизвикват хаос и безредици с противообществените си прояви. Служителите на реда ще преценяват проявите на нарушителите.

Младите испанци обичат да се събират на площади, паркове или плажове, а купоните им продължават по цели нощи. Барселона вече имаше сериозни проблеми с това миналото лято, когато младежите се събираха на открито от четвъртък до неделя. Това се случваше заради ограниченията покрай коронавирусната пандемия, когато баровете в града не работеха през цялата нощ или бяха затворени.

Собствениците на барове и ресторанти коментираха новата заповед, като казаха, че задължението за затваряне на откритите тераси в най-посещаваните части на града в 23:00 часа ще доведе до бунтове.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари