Задържаха полицейски служител, заподозрян в изнасилване на жена в Пакистан

Властите в столицата на Пакистан задържаха полицейски служител, заподозрян за евентуално изнасилване на бременна жена. Потърпевшата е подала сигнал в районното управление, потвърдиха местни медии. В момента срещу арестувания полицай тече разследване.

Този случай е възникнал в крайните части на Исламабад. В деня на произшествието жената излиза от дома си, за да потърси помощ от органите на реда, след като между нея и съпруга и е имало конфликт. Потърпевшата е на около 20-годишна възраст. Тя е пътувала към близкия участък, за да подаде жалба, но изведнъж е била пресрещната от униформен, който е обещал, че ще я заведе до управлението. Вместо това обаче той я е завел в жилище, където е извършен насилственият акт.

Подобни случаи на насилие срещу жени се осъждат остро в Пакистан от обществото и от закона. Припомняме, че през 2022 г. властите приеха закон, който предвижда кастрация или дори смъртна присъда за сексуално посегателство, особено ако става дума за изнасилване или приложено насилие над малки деца.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари