Започнаха проверка на търговците на гуми

Комисията за защита на потребителите започнаха масови проверки на търговските обекти които предлагат автомобилни гуми. Остава един месец до задължителната смяна на летните гуми със зимни. Ако не го направим в установения срок и бъдем хванати в нарушение ни чакат солени глоби.

Проверките са стартирали преди две седмици, като инспекторите проверяват не само големите шоуруми, но и малките обекти. Изискването, което най-много се гледа дали е спазено е дали информацията от етикета съвпада с характеристиките на предлаганата гума.

Най-важният съвет на автомобилните експерти е да заделим повече пари и да заложим на нови гуми, като при закупуването им да проверим какво е сцеплението на мокро и какво е горивоспестяването. Симеон Георгиев, дългогодишен продавач-консултант допълни, че другото важно нещо на което трябва да се обърне внимание е колко шум издават гумите.

Засега инспекторите от Комисията не са отчели нарушения. Глобите предвидени в закона за неизрядни търговци могат да достигнат до 50 000 лева при първо нарушение и 70 000 лева за второ нарушение.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари