Започва инициативата „Вода без опаковка“

В столичните заведения започва инициатива за чешмяната вода по идея на “Софийска вода”, част от Веолия. Целта е заведенията да предлагат чешмяна вода, а клиентите да я поръчват. Така се случва в Европа.

Софийската чешмяна вода е една от най-добрите по качество в Европа. Тя има неутрално pH, защото има високопланински произход. Водата е без характерен вкус и мирис, мека и подходяща за употреба. Освен всичко това, качеството на чешмяната вода в София се контролира.

Много хора смятат, че питейната вода в София е негодна. Но кампанията на “Софийска вода” иска да промени това погрешно мнение. С кампанията “Вода без опаковка” ще се намали използването на пластмасови бутилки.

Кампанията вече има свой собствен стикер, който ще се постави в заведението, което подкрепя инициативата. Така хората ще знаят, че там се предлага чешмяна вода. На стикера ще бъде отразена информацията за водата.

Инициативата вече е подкрепена от различни фирми и организации. Тя има за цел също да напомни, че през лятото се нуждаем от повече течности. Освен това, чешмяната вода не е само за неплатежоспособни клиенти и може да ѝ се има доверие, защото тя идва от Рила планина – язовирите “Искър” и “Бели Искър”. Доказано е, че софийската вода отговаря напълно на нормативните изисквания за качество.

Всички заведения, които искат да се включат във въпросната иницатива, могат да потърсят “Софийска вода” в социалните мрежи.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари