Запознайте се с новите ни младежки делегати към ОOН

България официално има своите нови младежки представители към ООН. Това са Виктория Савова и Цветелина Гарелова, с мандат от 2022 – 2023 година. Новината беше обявена по време на четвъртия кръг от конкурса за избора на младежките ни делегати, който беше финален. Посланикът Иво Мускуров, председател на Дружеството за ООН у нас и директор на дирекция „ОOН и глобални въпроси“, поздрави новите ни делегати, докато течеше церемонията.

Виктория Савова е завършила бакалавъра си „Международни икономически отношения“ в УНСС. Към момента е студентка в Университет Кардиф Метрополитън, където изучава магистратурата си „Бизнес администрация“. Тя е взимала участие в много обучения и проекти.

Цветелина Гарелова е завършила образованието си във Франция и притежава бакалавър в сферата на социалните и хуманитарни науки, и магистър по „Международен мениджмънт и устойчиво развитие“ от френска академия. Основният и опит се състои в интегрирането на социални, управленчески и екологични показатели.

Новите ни представители бяха избрани след определена процедура, която се състоя в четири кръга, в рамките на три месеца.

Младежките ни делегати имат мандат от 18 месеца, като същевременно взимат участие в делегацията на България, част от Общото събрание на ООН, както и Комисията по социално развитие на Икономическия и социален съвет.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари